Hoezo heb je een cocker?

by Loeki Bobbe

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdstukken

1. HOEZO IS EEN COCKER EEN JACHTHOND?

2. HOEZO IS EEN COCKER EEN IDEALE GEZINSHOND?

3. DE GEMIDDELDE COCKER

4. DE PRIKKELGEVOELIGE COCKER

5. DE 1 BAAS COCKER

6. DE IMPULSIEVE COCKER

7. DE FLEGMATIEKE COCKER

8. DE WERK COCKER

9. COMBINATIE VAN TYPES

10 TABOR

11. HARD OF ZACHT IN DE BEK

12.BUCK DE OUDE MAN

13. COMING SOON

Over Cockers

Ik wil je op deze website niet gaan vertellen hoe je met je cocker om moet gaan, wat je moet voeren, hoe hem of haar te trimmen. Dat zijn persoonlijke keuzes gebaseerd op wat je met je cocker wil gaan doen, hoe met hem te leven, wat wil je met de opvoeding en zijn uiterlijk. Daar wordt overal genoeg over geschreven en aan jou de keus welke kant je op wil met je hondenmaatje op dat vlak.

Mijn bedoeling met deze verhalen over cockers is anders. Namelijk dat je je cocker gaat leren kennen, in kan schatten wie hij/zij is en daarop dan je beslissingen gaan baseren hoe met hem om te gaan.

De ene cocker is de andere niet. Om dat aan te geven, wil ik graag ervaringen die ik met mijn eigen cockers gehad heb aan jullie doorgeven.

Niet alleen mijn eigen ervaringen met mijn eigen cockers, maar ook de ervaringen die ik als cocker coach al die jaren heb gehad. Misschien heb je wat herkenning of kan je ineens een trekje van je hond plaasten in het geheel van zijn wezen en functioneren. Als dat zou gaan lukken, is mijn doel en het doel van de website al bereikt. Al is het er maar eentje! Elke cocker telt, met of zonder stamboom.

Door de jaren heen heb ik cockers zien veranderen. Het ras is in mijn ogen wat verwarrend geworden omdat er verschillende types zijn gekomen. Vachten verschillen onderling inmiddels behoorljk maar ook de manier waarop ze in het leven staan en hun behoeftes zijn uiteen gaan lopen. Daarom is er op de website een onderdeel met een beschrijving van de verschillende type cockers wat hun functioneren betreft. Ik hoor inmiddels van veel mensen dat juist die beschrijving van type hen samen met hun cocker geholpen heeft om een beter onderling begrip te krijgen, de opvoeding makkelijker te laten verlopen en de juiste sporten en scholen te zoeken die passen bij wie hij/zij is.

Ik heb geprobeerd en blijf dat altijd proberen om op een simpele manier te vertellen, ingewikkelde termen worden overal al zoveel gebruikt. Ik heb ervaren dat mensen daar soms niet mee uit de voeten kunnen. Daarom dus maar gezocht en (hoop ik) gevonden, deze manier van vertellen en uitleggen hoe ik cockers ken en over ze denk.

De verhalen zijn mijn eigen visie op cockers, mijn eigen ervaringen met ze en soms over de ervaringen van andere bazen met hun cockers. Gaat het over andere cockers dan die van mijzelf dan heb ik altijd eerst toestemming gevraagd aan de fokker of de baas van de betreffende cocker en die gekregen ook.

Als je dit onderdeel doorgelezen hebt snap je misschien ook waarom ik altijd vraag aan mensen die me vertellen dat ze een cocker hebben; "HoezohebjeenCocker?". Vertel eens wat meer, ik ben zo benieuwd naar wat voor cocker hij of zij is.

Groetjes Loeki

EV022389Combinatie van types

Hoofdstuk 9

In de vorige hoofdstukken heb ik wat verschillende type cockers beschreven. Beetje uitgelicht hoe zo’n type cocker in het leven staat.
Ik realiseer me heel goed dat de meesten geen zuiver types zijn. Er is een mix van types in veel cockers.

Lees meer...

nTabor

Hoofdstuk 10

Hij was niet opvallend druk of overheersend als puppy in het nest, eerder wat bescheiden en afwachtend. Gewoon een rustig pupje dat de wereld op zich af liet komen.Hij kwam bij zijn bazen als pup van 8 weken en daar is het goed fout gegaan. Tabor leefde met 2 bazen waarvan de ene baas aangaf in gesprekken met bekenden hem weleens een klap voor zijn kop te geven als hij gromde of niet luisterde en noemde hem een rothond.

Lees meer..

 

 

 

 

 

 

 

 

m11
facebook

Facebook pagina

Copyright © 2012 - 2015