Hoezo heb je een cocker?

by Loeki Bobbe

 

 

 

 

 

 

 

 

placeholder Herfst macho
27-10-2012

Buck zijn eerste herfst als enige hond en dat zullen we weten ook. 

Ik heb hier altijd een drukke roedel gehad als het herfst werd, de meeste honden reageren wel op dat seizoen nog vanuit hun genen er moesten wat dingen onderling uitgezocht worden en appèloefeningen om mezelf als leider te bevestigen was elke dag aan de orde in de herfst, om geen onderlinge problemen te krijgen.

Maar nu was ik heel benieuwd hoe gaat dat met 1 hond, hoe werkt dat en ik ben verbaasd, verbijsterd en heb een beetje de slappe lach regelmatig. 

In de roedel was Buck een gematigde reu door zijn positie, en dat maakte hem helemaal gematigd, maar nu kan hij vrijuit in herfst stand gaan, hij heeft alleen met mij rekening te houden.

Dus loopt hier een hond rond, die waaks is, heel waaks, een vallend blad in de tuin, waken, een vogel die even land in de tuin, die moet eruit, dus brallen en druk doen voor de deur om de tuin schoon te kunnen vegen. Alleen de zwerfkatten mogen blijven.

Op straat; staart omhoog, neus in de lucht, elke andere hond word gesnoven op een afstand, met wijde neusgaten en er komt een houding bij van kom maar op, ik kan de hele wereld aan en jou ook

De meeste honden pakken dat en hebben ontzag voor onze macho brul koning.

Afgelopen zondag regende het hier de hele dag enorm zwaar en hard, dus we hebben hem voor de grote wandeling zijn regenjas aangedaan om lang te kunnen lopen zonder dat ie echt drijf nat werd, met oog op aanpassingen van zijn lijfje op extreme afkoeling ( hij is tenslotte bijna 9 en dan word ik iets voorzichtiger ) en we wilden toch lang aan de wandel.

Ik was heel benieuwd of dat zijn houding zou beinvloeden, maar nee hoor, meneer was met jas nog steeds diezelfde macho en het was vreselijk leuk om dat mannetje met jas zijn poot zo hoog te zien tillen dat ie zowat omviel.

Natuurlijk stuur ik hem bij en geef wat richting aan het hele gebeuren, maar genieten is het wel.  

Alle hondendames kunnen op warme aandacht van hem rekenen, compleet met versierdansjes om ze heen ( ook met jas ), reuen worden genegeerd, geimponeerd en weggekeken al naar gelang de situatie.

Ik had geen idee hoeveel verschillende geluiden hij kan produceren richting andere honden. Zeker op afstand.

Erg blijven plakken bij heren en dames plasjes op straat, ze onderzoeken alsof hij van plan is een nieuw medicijn uit te gaan vinden en uiterst verstoord kijken als ik hem mee wil hebben, is daar zelfs wat weigerachtig bij, waar ik dan weer heel flauw op reageer volgens hem door op mijn strepen te gaan staan. Mokkend volgt hij dan.

Dan nog zijn testen van mij als leider ook binnen, dat is even heel sterk aanwezig, dingen van tafel proberen te jatten, overdreven achter Brand de kat aanhollen af en toe ( die dat trouwens heerlijk vind, wat leven in huis en het spelletje vrolijk meespeelt ) Pluche beesten jatten en mij dan aankijken met die grote prooi in zijn bek met de vraag mag dit of mag dit niet. Mag het wel is er geen lol aan en laat ie hem los, mag het niet dan gaat ie ermee aan de haal.

Ook gaat ie snel op je plaats zitten als jij er wil zitten met een kop van had je er wat op tegen dan???

Hij eist op dit moment zijn eten op, terwijl hem dat normaal niet echt kan boeien en doet alles wat ik vraag aan hem net even iets trager om te kijken of het echt moet.

Kortom, Buck is herfstmacho en niet zo'n beetje ook. 

Heerlijk om deze kant ook nog van hem te mogen zien.

Als hij een mens was geweest dan zou hij nu op zoek zijn naar een motor om deze midlife gebeurtenis als vrije man wat extra kracht bij te zetten, gelukkig is ie een cocker, dus doet alles op zijn cockers en ik geniet met volle teugen van deze macho herfst Buck.

Groetjes Loeki

Overige Blogs

 

 

 

 

 

m5
facebook

Facebook pagina

Copyright © 2012 - 2015