Hoezo heb je een cocker?

by Loeki Bobbe

 

 

 

 

 

 

 

 

TrioSept061 Het trio

Ik heb mijn hele leven tussen de honden en vooral de cockers geleefd, als je dat zegt al je bv 23 bent nog niet echt lang, helaas en misschien ook wel gelukkig ben ik die leeftijd al gepasseerd en loop tegen de 60 aan.

Terugdenkend aan dat leven, weet ik dat ik een hoop geleerd heb over cockers en honden in het algemeen. Ik heb veel kanten van het hondenleven meegemaakt. Mijn huis heeft er altijd vol mee gezeten en omdat ik gepakt ben door het wezen dat de hond is, heb ik in al die jaren alles aan informatie en ervaringen aangepakt om steeds meer van ze te weten te komen en dan in het bijzonder de cockers.

Hoe meer ik er mee maak en hoe meer ik ze leer kennen, hoe meer vragen zich aandienen.

Ze blijven me af en toe nog voor verrassingen zetten na al die jaren en vaak ook voor schut, ook al denk ik dat ik ze best aardig opgevoed heb.

De cocker boeit me nog steeds en zal me altijd blijven boeien.

Er is nog zoveel aan ze te ontdekken en nog zoveel te leren dat je daar meerdere levens voor nodig zou hebben.

Iets meer dan een jaar geleden hebben we afscheid moeten nemen van Dax en een paar maanden later van Reno.

Door omstandigheden houden we het nu bij 1 hond en heb ik het houden van een roedel af moeten sluiten. Nu ga ik verder met Buck als solo cocker.

Voor Buck is dit net als voor mij erg wennen en aanpassen, Buck heeft het grootste deel van zijn leven als roedelhond geleefd en was altijd samen met de anderen.

Nu moet hij het alleen doen, samen met mij zonder hondse back up. Dat vraagt om een nieuw leven, nieuwe dingen doen samen met mij en dat bevalt hem en mij ook heel goed.

Groetjes Loeki

Overige Blogs

 

 

 

 

 

m5
facebook

Facebook pagina

Copyright © 2012 - 2015