Hoezo heb je een cocker?

by Loeki Bobbe

 

 

 

 

 

 

 

 

placeholderPup of een volwassen hond
23-02-2013

Ik zie het overal gebeuren, mensen gaan aan een hond beginnen en vertellen dat aan vrienden en kennissen en andere kontakten.

Als men gaat voor een pup dan is iedereen door het dolle heen en wenst die persoon veel plezier met de voorpret en het zoeken.

Blijkt dat men voor een volwassen hond gaat dan is het enthousiasme een stuk minder .

Vervolgens word er gewaarschuwd dat je dan niet weet wat je in huis haalt als je voor een volwassen hond kiest. Daarmee is het gesprek over.

Vergeten word dat je ook bij een pup niet weet wat voor hond het gaat worden, maar omdat het er allemaal zo lief en schattig uitziet word daar voorlopig nog niet aan gedacht.

Is de pup eenmaal thuis dan zijn er puppy pakketten bij de DA. Een heel pakket komt mee van de fokker en de nieuwe pup eigenaren worden heel enthousiast en vrolijk en blij gefeliciteerd.

Kom je met je volwassen hond thuis en ga je voor het eerst met je nieuwe maatje naar de DA dan is er geen enkel welkomst pakket voor de hond, niets feestelijks en de baas wordt niet gefeliciteerd.

Ook kennissen en vrienden laten het wat afweten vaak, er word wat moeilijk gedaan over verborgen trekjes die de hond zou kunnen hebben en van een feeststemming is meestal geen sprake.

Wat is nu toch in hemelsnaam het verschil. Ook pups hebben verborgen trekjes die naar boven kunnen komen.

Ik lees veel op fora op het internet en zie dan vaak mensen gefeliciteerd worden met de komst van hun pup. Als iemand verteld dat ze een nieuwe cocker heeft van 3 jaar dan is de reactie meestal, wat geweldig dat jullie hem of haar een gouden mandje geven

Gouden mandje geven ? Ik vind dat een rare uitdrukking en werkelijk nergens op slaan.

De mensen die voor een volwassen hond kiezen doen dat uit overtuiging. Die overtuiging is niets meer of minder dan de overtuiging van de kopers van een pup.

Dus waarom dan toch dat verschil in reacties, ik heb nog nooit iemand over een pup horen zeggen dat ie een gouden mandje kreeg. Dat is blijkbaar gereserveerd voor een volwassen hond en ook nog het feit dat die hond wel heel veel geluk heeft gehad bij die persoon terecht te komen.

Ik hoor dat dan weer nooit in een gesprek over een pup.

Ik vind dat echt raar. Bij pups halen mensen het niet in hun hoofd om op die manier te praten en worden de vragen om foto’s maar steeds gesteld en het is allemaal geweldig en leuk.

Bij een volwassen nieuwe hond is al die aandacht er niet en wordt er veel kritischer gereageerd.

Net alsof dat allemaal wat tweede rangs is en een soort van nood oplossing omdat het nu eenmaal niet anders kan.

Waar zit hem dat toch in, dat onderscjunie2012martbuckleyenloeki014heid en de bijna verheerlijking van een pup ten opzichte van de volwassen hond.

Ik heb het zelf mijn hele leven mogen ervaren, het verschil in reacties als ik een pup kreeg of een volwassen hond. Ik heb dat toen nooit begrepen en doe dat nog steeds niet. Het irriteerde me alleen meer dan mateloos

Daar ik in de toekomst alleen nog maar volwassen honden wil hebben en Buck mijn laatste pup geweest is bereid ik me maar vast voor op de meer dan gematigde reacties van vrienden en kennissen en andere hondenliefhebbers.

Want alleen de aanschaf en thuiskomst van een pup vindt iedereen geweldig, de volwassen hond staat wat dat betreft op de tweede plaats en veel mensen die geen pup willen maar liever meteen een volwassen hond vinden dat net als ik heel raar en vooral ook jammer.

Met beiden moet je na thuiskomst aan de slag, de pup moet alles nog leren en zich aanpassen en dat vraagt veel werk en inzet van de eigenaar, maar ook de volwassen hond moet zich opnieuw hechten en leren wat de regels van zijn nieuwe baas zijn dus ook daar zit weinig tot geen verschil in.

Na een jaar zijn ze beiden gelijk wat betreft de band die je met ze hebt en de opvoeding die ze dan inmiddels gehad hebben.

Geweldige cocker vrienden en vriendinnen voor het leven !!!

 

Groetjes Loeki

Overige Blogs

 

 

 

 

 

m5
facebook

Facebook pagina

Copyright © 2012 - 2015